Kaninvänlig klinik

KANINVÄNLIGA KLINIKER

Här kan du hitta veterinärklinker med kunskap om kaniner!

Kaniner är Sveriges tredje vanligaste sällskapsdjur och ändå är det svårt att hitta en veterinärklinik som kan och vill ta sig an deras sjukdomar och vård. Sveriges Kaninvälfärdsförening är Sveriges enda förening som värnar om alla kaniners välfärd och status. Vi arbetar bland annat med utbildning, information och registrering.


Som ett led i vårt arbete med att höja kaniners status och välfärd har vi valt att lyfta de kliniker som har kunskap om och intresse för arten. Vi hoppas det ska hjälpa både kliniker och kaninägare.


Här kan alla kaninägare hitta sin närmaste “Kaninvänliga Klinik”. Det är en märkning som startades av SKVF 2018 och som syftar till att underlätta för kaninägare när deras kaniner behöver veterinärmedicinsk hjälp.


Listan är en förteckning av kliniker som uppgivit att de har kunskap och intresse för artens sjukdomar och vård. Vi använder ett formulär med frågor om t.ex. väntrum, utbildning, rådgivning, magproblem, kastration m.m. som sedan granskas av föreningens styrelse.


Vid behov har vi stöd av en legitimerad veterinär med specialistkompetens inom exotiska sällskapsdjur (Cesar Guevara). Observera att det yttersta ansvaret för val av klinik ligger hos dig som djurägare, vår märkning “Kaninvänlig klinik” är ett hjälpmedel, inte en garanti.Har du en klinik som du tror skulle kunna leva upp till våra kriterier? Ansök idag!Vet du om en klinik som är kaninvänlig? Du får gärna ta med dig formuläret till dem.


Formuläret skickas ifyllt till kaninklinik@skvf.se

För att fylla i formuläret krävs Word.

Vid frågor eller problem kontakta kaninklinik@skvf.se

LISTA ÖVER KANINVÄNLIGA KLINIKER

Skåne län


Fågel & Smådjurskliniken i Lomma

Järngatan 14, 234 35 Lomma

040-460 560


Fågel & Smådjurskliniken är en klinik specialiserad på exotiska smådjur, vars vanligaste patient är kaniner. Kliniken kan erbjuda all tänkbar vård för din kanin och fungerar som remissinstans för hela södra Sverige. Flera i personalen har lång erfarenhet av att arbeta med kaninsjukvård och chefsveterinären är en av landets främsta inom kaninmedicin. Har även butik med kanintillbehör.


Cityveterinären Malmö

Östra Förstadsgatan 24, 211 31, Malmö
          040-616 00 03


Cityveterinären Malmö är en klinik i centrala Malmö. De erbjuder hälsokontroller, vaccinationer, kastrationer och enklare kirurgi, utredningar och tandbehandlingar av kaniner och andra smådjur. Kliniken är utrustad med röntgen, ultraljud, operationssal och ett mindre laboratorium. Kliniken säljer kanintillbehör och Critical Care.


Cityveterinären Lomma

Mariedalsvägen 6, 234 35, Lomma

         040-616 00 03


Cityveterinären Lomma är en liten klinik i anslutning till Zoogiganten i Lomma. De erbjuder hälsokontroller, vaccinationer, kastrationer och enklare utredningar av kaniner och andra smådjur.  Lommas klinik ligger i direkt anslutning till Zoogiganten, som har fullt kaninsortiment. Kliniken säljer kanintillbehör och Critical Care.

Stockholms län


Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A, 114 22 Stockholm

08-612 57 60


Djurklinik som specialiserar sig på kaniner, gnagare och andra exotic.

Följer utvecklingen i forskningen och håller sig uppdaterad. Har även

butik med kanintillbehör.


Mälaren Smådjursklinik

Trävaruvägen 19, 195 92 Märsta

08- 592 540 80


Mälaren Smådjursklinik är en klinik specialiserad på exotiska sällskapsdjur. Ungefär hälften av patienterna är kaniner, marsvin, smågnagare, fåglar, reptiler och illrar. Kaniner är den största gruppen av dessa. Mälarens Smådjursklinik har stor kunskap och utbildar sig kontinuerligt. Kliniken utför medicinska utredningar och kirurgi. Laboratorium och röntgen finns på kliniken. Har även butik med kanintillbehör.

Djurkliniken Norrtälje


Baldersgatan 25, 761 50 Norrtälje

0176 - 22 44 55


Djurkliniken Norrtälje är en familjeägd smådjursklinik för hundar, katter och exotiska djur, däribland kaniner. De har tillgång till digital röntgen, eget labb samt ultraljudsapparat och utför både akuta och planerade besök. I dagsläget utförs inga operationer eller tandbehandlingar på kanin, men det kan komma att ändras i framtiden. Säljer CriticalCare.


Din Veterinär i Knivsta


Trunstavägen 37A, 741 30 Knivsta

018 - 34 10 80


Din Veterinär i Knivsta är en välutrustad klinik med tillgång till röntgen, ultraljud, eget laboratorium och två operationssalar varav den ena är avsedd för tandvård. De arbetar för att djuren ska känna sig trygga och att djurägarna ska känna sig välkomna. Personalen är väl utbildad inom flera områden och håller sig alltid uppdaterade. De hälsar alla smådjur välkomna! Butiken säljer Critical Care.


Din Veterinär i Märsta


Nymärsta Torg 5,195 30 Märsta

08 -59 11 40 40


Din Veterinär i Märsta är en välutrustad klinik med tillgång till röntgen, ultraljud, eget laboratorium och två operationssalar varav den ena är avsedd för tandvård. De arbetar för att djuren ska känna sig trygga och att djurägarna ska känna sig välkomna. Personalen är väl utbildad inom flera områden och håller sig alltid uppdaterade. De hälsar alla smådjur välkomna! Butiken säljer Critical Care.

Södermanlands län


AniCura Djurkliniken i Katrineholm

Rosenholmsvägen 3, 641 93 Katrineholm

0150- 528 80


En framåtskridande klinik med god kunskap och utrustning för kaniner.

Kliniken följer RWAF: s rekommendationer avseende behandling och hantering av kaniner. Här finns kaninoperation, medicin och rehab (laser). Har även butik med kanintillbehör.


Evidensia Djurkliniken Eskilstuna

Bruksgatan 5, 632 20 Eskilstuna

016-137 040

Uppdatering 23/9 - 2019: Klinikens kaninspecialiserade veterinär slutar inom kort och ny kaninspecialiserad veterinär är under utbildning


Kliniken är väl utformad för att ta emot kaniner och personalen är mycket mån om att ge alla kaniner bästa möjliga vård. Här utförs bland annat hälsokontroller, kastrationer och tandbehandlingar av kunniga medarbetare. Kaniner behandlas skilda från hundar och katter och övervakas mycket noggrant både under och efter narkos. Kliniken har röntgen, laboratorium och en butik med kanintillbehör. Välkomna!


Uppsala län


Djurdoktorn i Sommaro

Norbyvägen 59, 752 39 Uppsala

018-502 878


Djurdoktorn i Sommaro är en personlig klinik i Uppsala. Här erbjuds förebyggande vård och djursjukvård åt din kanin. Kliniken har funnits sedan 1986 och har mångårig erfarenhet av kaniner. På kliniken finns kompetenta veterinärer och djursjukvårdare samt en etolog som hjälper till med beteenderådgivning. Här görs även hembesök. Har även butik med kanintillbehör.


Veterinär Garland i Faringe

Faringe kyrby 115, 740 10 Almunge

073-574 25 05


Veterinär Garland i Faringe har en veterinärklinik och gör även hembesök. Det finns viss jour och man kan i de fallen prova sms:a. Har även butik med kanintillbehör och Critical Care.


Vilya veterinärklinik

Lästmakargatan 6a, 754 34, Uppsala

018- 16 30 30


Vilya veterinärklinik är en personlig klinik som gärna tar emot kaniner. Vilya är mycket engagerade i sina patienter och vill tillsammans med djurägaren ta fram den bästa behandlingsstrategin och se över miljö och utfodring. Säljer Critical Care.


Örebro län


Veterinären Bra Zoo

Rudbecksgatan 16, 702 23 Örebro

019-13 88 92


Veterinären Bra zoo är en liten personlig klinik med förmånliga priser

och ljusa och trevliga lokaler. Gasnarkos finns och patienternas värden kan

följas via monitorer. Veterinären Bra Zoo har ett eget labb där vi analyserar

urin- och blodprover från patienterna. Har även butik med kanintillbehör.

Västra Götalands län


Falköpings smådjursklinik 

Agnestadsgatan 3, 521 43 Falköping

0515-810 20


Falköpings smådjursklinik har sedan 2004 erbjudit specialistsjukvård till hundar, katter, kaniner och andra små sällskapsdjur. 2015 flyttades kliniken till helt nybyggda lokaler. Personalen håller sig hela tiden uppdaterad inom kaninmedicin genom kurser och litteratur. En av veterinärerna har tidigare jobbat på Fågelkliniken i Lomma. Välkomna till en välutrustad klinik med personligt bemötande och erfaren, välutbildad personal. Kliniken säljer Critical Care.


Blå Stjärnans Djursjukhus

Gjutjärnsgatan 4, 417 07 Göteborg

031-653 500


Blå Stjärnans Djursjukhus exotiska avdelning har mer än 30 års erfarenhet av exotiska djur och kaniner utgör deras största patientkategori. Blå Stjärnans välutbildade och intresserade personal kan erbjuda specialistkompetens inom ortopedi, invärtes medicin, hud etc. Sjukhuset har öppet dygnets alla timmar årets alla dagar. Har även butik med kanintillbehör.


Din Djurklinik

Göteborgsvägen 46, 431 37 Mölndal

031-315 02 00


Din Djurklinik är en fristående privatägd smådjursklinik med fokus på hund, katt, kanin och gnagare. Din Djurkliniks ambition är att kontakten hos dem blir personlig och att man ska känna sig trygg och omhändertagen. De tycker det är viktigt att man har möjlighet att som djurägare kunna få träffa sin veterinär så att kontakten blir personlig hela vägen.
De erbjuder pensionärer och studenter rabatt på den kliniska undersökningen och friskvård. Har butik med hö, pellets, CriticalCare och kosttillskott.

Östergötlands län


Anicura Norsholms Djursjukhus

Biskop Henriks väg 6, 610 21 Norsholm

011- 36 85 85


Anicura Norsholms djursjukhus har engagerade medarbetare som vill ge bästa möjliga vård. De försöker alltid att hitta den optimala lösningen med de resurser som finns, för kaninens och djurägarens bästa. Har även butik med kanintillbehör.


Krokeks Veterinärpraktik

Sjöviksvägen 78, 618 90 Kolmården

011- 39 74 74


Krokeks veterinärpraktik har specialiserat sig på exotiska djur - såväl kaniner som gnagare och djurparksdjur. Kaninpatienterna får komma in genom en separat ingång för att slippa kontakt med hundar. I anslutning till kliniken finns en butik som säljer Critical Care och andra kanintillbehör.


Hallands län


Vettris Halmstad

VINNARE AV ÅRETS DJURKLINIK 2019
Kundvägen 5C, 302 41, Halmstad

035- 770 17 17


Vettris Halmstad är den klinik i Halland som framför allt riktar sig till mindre smådjur och tar emot remisser från resten av Halland. Här arbetar veterinär Daniel Fant som tillsammans med sina kollegor tar emot kaniner för utredning och behandling.


Län där det ännu saknas Kaninvänlig kliniker


Blekinge län                Kronobergs län


Dalarnas län                Norrbottens län


Gotlands län               Värmlands län


Gävleborgs län           Västerbottens län


Jämtlands län             Västernorrlands län


Jönköpings län           Västmanlands län


Kalmar län           


Vill du vara med i listan på Kaninvänlig klinik? Ansök idag!Formuläret skickas ifyllt till kaninklinik@skvf.se

För att fylla i formuläret krävs Word.

Vid frågor eller problem kontakta kaninklinik@skvf.se

KARTA ÖVER KANINVÄNLGA KLINIKER

Sveriges Kaninvälfärdsförening

info@skvf.se | kaninregistret@skvf.se | +4670 978 18 98 (lämna meddelande)

Org. nr. 802496-4655 | Bankgiro 5029-8454 | Swish 123 122 24 96


Copyright @ All Rights Reserved