Styrelsen 2019


Här presenteras SKVF's styrelsemedlemmar

Emma Almquist

Ordförande

Jag har mer än 10 års kaninägande i ryggen och försöker ständigt lära mig mer om dessa fantastiska djur. Har just nu två frigående kaniner. Är godkänd medlem i Sveriges Akademiska Etologer, jobbar med djurkurser.

Johanna Gustavsson

Kassör

Har haft kaniner i över 10 år, har just nu bara en kanin, Bernie (som inväntar en ny väninna till våren!). Är utbildad i etologi och djurskydd vid Linnéuniversitetet men har valt att arbeta med hemstäd. Kassör i SKVF blir ett nytt spännande kapitel i livet!

Katarina Vallbo

Ledamot

2009 började jag om med kaniner och är helt fascinerad över hur mångfacetterade de är, när de får chansen. Jag har 6 st; 3 kaniner ute i hägn och 3 frigående inomhus. Jag är skulptör och bor utanför Aneby i Småland.

Anna Harenius

Vice Ordförande

Har haft kaniner sen 2003 och har för nuvarande två frigående kaniner hos mig för sällskap. Utbildad djurvårdare och etolog från Etologi- och Djurskyddsprogrammet på SLU. Sakkunnig etolog på Djurens Rätt.

Emma Lund

Ledamot

Har haft kanin sedan tonåren men har för tillfället varken kaniner eller andra djur. Utexaminerad från Etologi- och Djurskyddsprogrammet och bor i Uppsala. För mig är det viktigast att varje kanin får möjlighet att bete sig naturligt.

Therese van Barneveld

Suppleant

Har haft kanin sen jag var sju år gammal. Just nu har jag tre frigående inne och ytterligare fyra som bor hos en väldigt god vän. Jag vill alltid lära mig mer om dessa underbara djur och jag har gått en utbildning i kaninkunskap vid Martin Gaus Academi i Lelystad.

Linda Werner

Sekreterare

Jag heter Linda och pluggar till djursjukskötare. Kaninintresset fick ett uppsving när en kaninforskare ville adoptera bort sina försökskaniner. Två av dem bor nu hemma hos mig och är mina läromästare i min utbildning. 

Therese Bergman

Ledamot

Har haft ett enormt djurintresse sedan barnsben men intresset för just kaniner tillkom för ca 8 år sedan. Delar mitt hem och liv tillsammans med kaninerna Maeby, Dunder, Mango och Melon. Driver organisationen Smådjurschansen.

Moa

Suppleant

Hade kaniner som barn, tyvärr fick jag fel kunskap när jag försökte läsa på. Nu har jag inte haft kaniner själv på länge men fortsätter att utveckla mitt intresse. Jag har läst Etologi och Djurskyddsprogrammet och är överlycklig över att utvecklingen går mot mer frilevande kaniner.

VALBEREDNING


Valberedningen tillhör inte styrelsen men har ändå ett viktigt uppdrag. Vår valberedning presenteras här.

Tina

Jag har haft kanin sedan 2014. Tycker det är väldigt mysigt med att ha frigående kaniner hemma. Just nu läser jag till tandhygienist.


Lotta Ek

Fick min första kanin när jag var 6-7 år och har sedan dess hunnit ha många långöron i mitt liv, flera av dem helt frigående. Som säljare och djuransvarig i min djurbutik har jag enorma möjligheter till att förändra synen på kaninerna och deras behov.

Sveriges Kaninvälfärdsförening | c/o Almquist | Filippavägen 2c, 22241 Lund

info@skvf.se | kaninregistret@skvf.se | +4670 978 18 98 (lämna meddelande)

Org. nr. 802496-4655 | Bankgiro 5029-8454 | Swish 123 122 24 96


Copyright @ All Rights Reserved