Övergivna kaniner

ÖVERGIVNA KANINER


Bortsprungna? Oönskade? Dumpade? Ensamma. Tamkaniner, precis som katter, överges och lämnas ute i det vilda.

Varför kommer vi aldrig få veta, men vi vet att de far mycket illa av att bli lämnade på det sättet. De drabbas av

sjukdomar, de slåss med vildkaniner och de äts upp av rovdjur.

Här delar vi några kaniners historier. Vill du hjälpa till? Adoptera en kanin från ett omplaceringshem. Vi har en lista över omplaceringsverksamheter godkända av SKVF, den hittar du genom att klicka här.

Om du är uppfödare så se till att dina kaninungar blir registrerade. På så vis hittar man kaninens ägare

vilket förhoppningsvis gör att kaninen inte släpps ut över huvud taget..

Släpp aldrig ut en kanin i det vilda. Den klarar sig mycket dåligt.


Vi vet såklart inte att alla faktiskt är dumpade, men i dessa fall har ingen ägare har hört av sig.

Bou


Stenad, tovig och sjuk.


Denna väldigt charmiga herre fångades in av en dam efter att hon sett ett gäng ungdomar stå och kasta sten på honom. Hon kunde inte behålla honom och ringde då till föreningen för att be om hjälp.


Han fick rakas ner p.g.a. alla tovor, han hade ohyra, sår och tyvärr visade det sig att han hunnit smittas av kaninpest och fick avlivas innan han led av allvarliga symptom.


Läs mer... 

Konny


Från ohyra till nyhetsmorgon


Konny hittades i en park i Malmö och var då inte i speciellt bra skick. Han var rätt trött och hade massor med ohyra. Han hade både mjällkvalster, öronskabb och loppor. Båda hans öron var stora öppna sår och hela kaninen måste ha kliat något fruktansvärt.


När Konny var frisk fick han vara med på Nyhetsmorgon, tv4. Bland personalen hittades hans nya hem. Idag har han en instagramprofil!


Läs mer...

Ej namngiven


Liten kille som hamnat i bråk


Den här kaninen fångades in i Malmöområdet efter mycket möda. Något hade sett lite konstig ut på kaninen när vi sprang och jagade den och valde därför att kolla igenom kaninen direkt. Allt såg bra ut på den fram till att vi vände på den. Kulorna var såriga, variga och det kröp ohyra kring såret.


Hos veterinären kollades han igenom tyvärr var såret för djupt och stort för att vi skulle operera honom. Han fick somna in.


Läs mer...

Ture


Lämnad och avlivningshotad...


Ture lämnades på en 4H-gård och stod snart inför avlivingshot eftersom ingen kunde ta hand om honom. Vår vice ordförande hjälpte till att klippa de klor han hade kvar. Många av hans klor var skadade eller helt av. Sedan såg hon sedan till att han fick ett nytt hem.


Läs mer...