Kaninvänlig klinik

KANINVÄNLIGA KLINIKER

Här kan du hitta veterinärklinker med kunskap om kaniner!

Kaniner är Sveriges tredje vanligaste sällskapsdjur och ändå är det svårt att hitta en veterinärklinik som kan och vill ta sig an deras sjukdomar och vård. Sveriges Kaninvälfärdsförening är Sveriges enda förening som värnar om alla kaniners välfärd och status. Vi arbetar bland annat med utbildning, information och registrering.


Som ett led i vårt arbete med att höja kaniners status och välfärd har vi valt att lyfta de kliniker som har kunskap om och intresse för arten. Vi hoppas det ska hjälpa både kliniker och kaninägare.

Här kan alla kaninägare hitta sin närmaste “Kaninvänliga Klinik”.  Det är en märkning som startades av SKVF 2018 och som syftar till att underlätta för kaninägare när deras kaniner behöver veterinärmedicinsk hjälp.


Listan är en förteckning av kliniker som uppgivit att de har kunskap och intresse för artens sjukdomar och vård. Vi använder ett formulär med frågor om t.ex. väntrum, utbildning, rådgivning, magproblem, kastration m.m. som sedan granskas av föreningens styrelse.


Vid behov har vi stöd av en legitimerad veterinär med specialistkompetens inom exotiska sällskapsdjur (Cesar Guevara). Observera att det yttersta ansvaret för val av klinik ligger hos dig som djurägare, vår märkning “Kaninvänlig klinik” är ett hjälpmedel, inte en garanti. Tänk också på att fråga efter kaninspecialiserad personal. Det är inte säkert att alla på kliniken har särskilda kunskaper om kaniner.

Ansök genom att fylla i formuläret genom att klicka på knappen nedan


Vid frågor eller problem kontakta kaninklinik@skvf.se

LISTA ÖVER KANINVÄNLIGA KLINIKER

Dalarnas län


Anicura Falu djursjukhus

Samuelsdalsvägen 2B, 79161 Falun

023-646 10


AniCura Falu Djursjukhus är ett modernt djursjukhus med jourverksamhet. Kaniner hålls separat från hund och katt, och de erbjuder allt från vaccination och kastrering till akut vård.Gävleborgs län


Djurcentralen

Sätrahöjden 22, 806 34 Gävle

026- 10 50 90


Djurcentralen är en liten familjeägd klinik och djurbutik som under sommaren 2019 öppnade i nya moderna lokaler i området Sätra i Gävle. Kliniken är utrustad med digitalröntgen, operationsavdelning, ögonlysningsrum och labb. I butiken hittar ni ett brett sortiment av både veterinärfoder och friskfoder samt andra smådjursprodukter och Critical Care. 


Hälsinge Smådjursklinik

Ullsättersvägen 8, 824 34 HUDIKSVALL

0650-152 30


Hälsinge Smådjursklinik erbjuder allt från förebyggande djurvård till akuta behandlingar för smådjur som hundar, katter, kaniner, marsvin, hamstrar, fåglar och reptiler. Vi har tre moderna fullt utrustade kliniker i Hälsingland: Hudiksvall, Söderhamn och Ljusdal. Vår målsättning är att alltid leverera bästa möjliga vård till din bästa vän.


Hallands län


Vettris Halmstad

VINNARE AV ÅRETS DJURKLINIK 2019
Kundvägen 5C, 302 41, Halmstad

035- 770 17 17


Vettris Halmstad är den klinik i Halland som framför allt riktar sig till mindre smådjur och tar emot remisser från resten av Halland. Här arbetar veterinär Daniel Fant som tillsammans med sina kollegor tar emot kaniner för utredning och behandling.


Jämtlands län


Vetzervice

Spinnerivägen, Nälden

063 - 55 41 311


Välkommen till VetZervice som erbjuder veterinära tjänster i Jämtland & drivs av veterinär Caroline Behm. Det unika med VetZervice är att vi erbjuder hembesök, så istället för att Du åker till veterinären så kommer veterinären till Dig.


Kronobergs län


Veterinärgruppen Växjö

Hejaregatan 13, 352 46 Växjö

0470- 54 85 00


Veterinärgruppen kan erbjuda din kanin ett besök i ett separat undersökningsrum. De har tillgång till röntgen, ultraljud, operation och kan erbjuda tandåtgärd på vår tandavdelning och inskrivning under dagtid. Säljer Critical Care. 

Norrbottens län


Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

Företagsvägen 5, 95433 Gammelstad

0920-253020


Evidensia Djursjukhuset Gammelstad är Sveriges nordligaste djursjukhus och är ett jouröppet remissdjursjukhus. Vi är det enda djursjukhuset i norra Sverige. Vår breda kompetens och samverkan kring patienterna gör att vi alltid kan sätta ditt djurs behov i fokus. Vi erbjuder hälsokontroller, kastrering, enklare mjukdelskirurgi, tandkoll/åtgärd, röntgen och CT, vaccinering. Vi har även en butik där det finns produkter för kaniner.Skåne län


ArkenZoo Veterinärklinik i Malmö

Topplocksgatan 9e, 212 41 Malmö


Vi erbjuder undersökning, vaccination, röntgen, blodprov, kastration samt andra mjukdelsoperationer av kanin på kliniken. Specialist tandvård erbjuds genom konsultveterinär Peter Stroem. Vi kan oftast erbjuda tid för undersökning samma dag och har bra samarbete med kliniken i Lomma.


Fågel & Smådjurskliniken i Lomma

Järngatan 14, 234 35 Lomma

040-460 560


Fågel & Smådjurskliniken är en klinik specialiserad på exotiska smådjur, vars vanligaste patient är kaniner. Kliniken kan erbjuda all tänkbar vård för din kanin och fungerar som remissinstans för hela södra Sverige. Flera i personalen har lång erfarenhet av att arbeta med kaninsjukvård och chefsveterinären är en av landets främsta inom kaninmedicin. Har även butik med kanintillbehör.


Cityveterinären Malmö

Pilgatan 6, 211 12, Malmö
          040-616 00 03


Cityveterinären Malmö är en klinik i centrala Malmö. De erbjuder hälsokontroller, vaccinationer, kastrationer och enklare kirurgi, utredningar och tandbehandlingar av kaniner och andra smådjur. Kliniken är utrustad med röntgen, ultraljud, operationssal och ett mindre laboratorium. Kliniken säljer kanintillbehör och Critical Care.

Stockholms län


Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A, 114 22 Stockholm

08-612 57 60


Djurklinik som specialiserar sig på kaniner, gnagare och andra exotic.

Följer utvecklingen i forskningen och håller sig uppdaterad. Har även

butik med kanintillbehör.


Mälaren Smådjursklinik

Trävaruvägen 19, 195 92 Märsta

08- 592 540 80


Mälaren Smådjursklinik är en klinik specialiserad på exotiska sällskapsdjur. Ungefär hälften av patienterna är kaniner, marsvin, smågnagare, fåglar, reptiler och illrar. Kaniner är den största gruppen av dessa. Mälarens Smådjursklinik har stor kunskap och utbildar sig kontinuerligt. Kliniken utför medicinska utredningar och kirurgi. Laboratorium och röntgen finns på kliniken. Har även butik med kanintillbehör.

Djurkliniken Norrtälje


Baldersgatan 25, 761 50 Norrtälje

0176 - 22 44 55


Djurkliniken Norrtälje är en familjeägd smådjursklinik för hundar, katter och exotiska djur, däribland kaniner. De har tillgång till digital röntgen, eget labb samt ultraljudsapparat och utför både akuta och planerade besök. I dagsläget utförs inga operationer eller tandbehandlingar på kanin, men det kan komma att ändras i framtiden. Säljer CriticalCare.


Din Veterinär i Märsta


Nymärsta Torg 5, 195 30 Märsta

08 -59 11 40 40


Din Veterinär i Märsta är en välutrustad klinik med tillgång till röntgen, ultraljud, eget laboratorium och två operationssalar varav den ena är avsedd för tandvård. De arbetar för att djuren ska känna sig trygga och att djurägarna ska känna sig välkomna. Personalen är väl utbildad inom flera områden och håller sig alltid uppdaterade. De hälsar alla smådjur välkomna! Butiken säljer Critical Care.


Animallogos Djurhälsa


Lövholmsvägen 6, 117 61 Stockholm

08-12 20 70 40


Animallogos Djurhälsa är en nystartad klinik med ljusa och fina lokaler profilerad på exotiska djur. Vår lokal och utrustning är anpassad till de allra minsta patienterna. Vi har tre veterinärer på kliniken varav två har utländsk specialistutbildning på exotic samt många års erfarenhet av endast exopatienter. Våra sköterskor har lång erfarenhet av narkos och behandling av kaniner."


Evidensia Djurkliniken Farsta


Munkforsplan 27, 123 47 Farsta

08 - 604 80 70


Djurklinik i Farsta Centrum som tar emot kaniner för hälsokontroll, vaccination, kastration och enklare utredningar/konsultation. Välkomnar även marsvin och små gnagare.
Kliniken har röntgen, ultraljud och laboratorium för enklare analyser. Liten butik med Critical Care, andra utvalda kaninprodukter på väg in i sortiment.


Anicura Animalen Djursjukhus


Morabergsv. 16, 15242 Södertälje

08-550 886 66


Välutrustad klinik för hund, katt, kanin, iller, gnagare. Har röntgen, lab, ultraljud, operationsavdelning och tandavdelning. Tar emot kaniner för både kirurgi, tandbehandlingar och medicinska utredningar.

Södermanlands län


AniCura Djurkliniken i Katrineholm

Rosenholmsvägen 3, 641 93 Katrineholm

0150- 528 80


En framåtskridande klinik med god kunskap och utrustning för kaniner.

Kliniken följer RWAF: s rekommendationer avseende behandling och hantering av kaniner. Här finns kaninoperation, medicin och rehab (laser). Har även butik med kanintillbehör.


DinVet i Katrineholm

Mejerigatan 11, 641 39 Katrineholm

0150-13777


DinVet i Katrineholm är en ny fristående klinik med många års erfarenhet av kaniner. De välkomnar alla kaninpatienter för både rutin- och ickerutinbesök, tandprocedurer, kastrationer och mer avancerade operationer.


Evidensia Djurkliniken Eskilstuna

Bruksgatan 5, 632 20 Eskilstuna

016-137 040


Kliniken är väl utformad för att ta emot kaniner och personalen är mycket mån om att ge alla kaniner bästa möjliga vård. Här utförs bland annat hälsokontroller, kastrationer och tandbehandlingar av kunniga medarbetare. Kaniner behandlas skilda från hundar och katter och övervakas mycket noggrant både under och efter narkos. Kliniken har röntgen, laboratorium och en butik med kanintillbehör. Välkomna!

Västernorrlands län


Njurundas Veterinärklinik

Njurundavägen 103

862 41 Njurunda


Vi är Njurundas Veterinärklinik, Njurundas första och enda veterinär för hund, katt, kanin och exotiska husdjur, som öppnade i oktober 2023. Hos oss får ni träffa samma veterinär vid varje besök. Vi erbjuder mottagning, operation, tandvård, bilddiagnostik, akut/intensivvård samt förebyggande vård. Här får alla djur den vård som de förtjänar, och alla djur har samma värde!

Västra Götalands län


Falköpings smådjursklinik 

Agnestadsgatan 3, 521 43 Falköping

0515-810 20


Falköpings smådjursklinik har sedan 2004 erbjudit specialistsjukvård till hundar, katter, kaniner och andra små sällskapsdjur. 2015 flyttades kliniken till helt nybyggda lokaler. Personalen håller sig hela tiden uppdaterad inom kaninmedicin genom kurser och litteratur. En av veterinärerna har tidigare jobbat på Fågelkliniken i Lomma. Välkomna till en välutrustad klinik med personligt bemötande och erfaren, välutbildad personal. Kliniken säljer Critical Care.


Blå Stjärnans Djursjukhus

Gjutjärnsgatan 4, 417 07 Göteborg

031-653 500


Blå Stjärnans Djursjukhus exotiska avdelning har mer än 30 års erfarenhet av exotiska djur och kaniner utgör deras största patientkategori. Blå Stjärnans välutbildade och intresserade personal kan erbjuda specialistkompetens inom ortopedi, invärtes medicin, hud etc. Sjukhuset har öppet dygnets alla timmar årets alla dagar. Har även butik med kanintillbehör.


Grästorps Veterinärklinik och Rehab

Plogvägen 10, 46730 Grästorp

          0514 65 77 70


Grästorps Veterinärklinik & Rehab är en Veterinärklinik som befinner sig i centrala Grästorp. Vi öppnade kliniken hösten 2020.

Vi erbjuder en fullutrustad klinik med poliklinik, operation, röntgen, stationärvård, laboratorium och en rehabavdelning.


Husdjurshälsan

J. A. Wettergrens gata 6, 42130 Västra Frölunda

           031-89 40 90


Husdjurshälsan tar emot kaniner för både förebyggande hälsoundersökningar, vaccinationer, medicinska utredningar, tandåtgärder och operationer. Veterinär Erika Johansson har flera års erfarenhet av att jobba med kaniner samt utbildning inom kanin-medicin och tandåtgärder. Har försäljning av stödmatningen Critical Care.

Uppsala län


Djurdoktorn i Sommaro

Norbyvägen 59, 752 39 Uppsala

018-502 878


Djurdoktorn i Sommaro är en personlig klinik i Uppsala. Här erbjuds förebyggande vård och djursjukvård åt din kanin. Kliniken har funnits sedan 1986 och har mångårig erfarenhet av kaniner. På kliniken finns kompetenta veterinärer och djursjukvårdare samt en etolog som hjälper till med beteenderådgivning. Här görs även hembesök. Har även butik med kanintillbehör.


Veterinär Garland i Faringe

Faringe kyrby 115, 740 10 Almunge

073-574 25 05


Veterinär Garland i Faringe har två veterinärkliniker och gör även hembesök. Mån till ons 8-16 spikgatan 5 i Uppsala samt torsdagar enligt tidsbokning i Faringe 115 Almunge. Har även butik med kanintillbehör och Critical Care.


Din Veterinär i Knivsta


Trunstavägen 37A, 741 30 Knivsta

018 - 34 10 80


Din Veterinär i Knivsta är en välutrustad klinik med tillgång till röntgen, ultraljud, eget laboratorium och två operationssalar varav den ena är avsedd för tandvård. De arbetar för att djuren ska känna sig trygga och att djurägarna ska känna sig välkomna. Personalen är väl utbildad inom flera områden och håller sig alltid uppdaterade. De hälsar alla smådjur välkomna! Butiken säljer Critical Care.

Örebro län


Veterinärkliniken Arken Zoo Örebro

Prologgatan 3, 70370 Örebro

0195542145


Välkommen till Veterinärkliniken Arken Zoo Örebro!

Vi finns vid Arken Zoo, Eurostop. Vi är en familjär veterinärklinik och hos oss är varje patient en viktig besökare. Vi erbjuder förebyggande vård, klinisk undersökning, medicinsk utredning, behandling, kirurgi, röntgen och laboratorium.Östergötlands län


Krokeks Veterinärpraktik

Sjöviksvägen 78, 618 90 Kolmården

011- 39 74 74


Krokeks veterinärpraktik har specialiserat sig på exotiska djur - såväl kaniner som gnagare och djurparksdjur. Kaninpatienterna får komma in genom en separat ingång för att slippa kontakt med hundar. I anslutning till kliniken finns en butik som säljer Critical Care och andra kanintillbehör.


Smådjursveterinärerna i Norrköping

Växthusgatan 1, 60228 Norrköping

011-101011


Vi erbjuder en personlig och kvalificerad djursjukvård för alla slags smådjur. Vi erbjuder en professionell veterinärvård där vi har stora resurser för att hjälpa dig. All djurvård är individanpassad där vi för en dialog med dig som ägare.

Län där det ännu saknas Kaninvänlig kliniker


Blekinge län                            


Gotlands län                   


Jönköpings län


Kalmar län          


Värmlands län


Västerbottens län 


Västmanlands län     

Vill du vara med i listan för Kaninvänlig klinik? Ansök idag!

Vid frågor eller problem kontakta kaninklinik@skvf.se

Vet du om en klinik som är kaninvänlig? Du får gärna ta med dig formuläret till dem. Detta dokumentet kan laddas ner och skrivas ut.


Kliniken skickas sedan formuläret skickas ifyllt till kaninklinik@skvf.se

KARTA ÖVER KANINVÄNLGA KLINIKER