Event djurhälsopersonal 2023

 FÖRELÄSNINGSDAG

FÖR DJURHÄLSOPERSONAL

För tredje året i rad ordnar SKVF ett event för dig som arbetar på veterinärklinik - den 19 november 2023.


Vi är glada att bjuda in till SKVF:s årliga utbildningsdag för djurhälsopersonal som detta år sätter fokus på narkos av kaniner. Föreläsare är den kunniga leg. djursjukskötaren Karl Thulin som tidigare arbetat på Fågel- och Smådjurskliniken.


Karl kommer att dela med sig av sina experttips angående viktiga procedurer före, under och efter narkos, bland annat hur man effektivt tar blodprov och sätter kanyl på kaniner, de bästa metoderna för att röntga kaniner för klara bilder samt förberedelser för att optimera kaniners chanser att klara narkosen väl.


Övervakning är nyckeln under narkosens gång är och Karl kommer att guida oss genom detta samt genom återhämtningsfasen, inklusive hur man skapar den bästa miljön för återhämtning samt råd inför hemgång.


Missföreställningar om narkos och kaniner är vanliga och denna utbildningsdag ger er en gyllene möjlighet att förstärka era kunskaper.


Målbild

Målet är att du ska känna dig mer bekväm med att möta kaniner i ditt arbete och kanske överväga att ansöka om att er klinik ska bli Kaninvänlig Klinik.


Digital föreläsning

Eventet kommer livesändas via Zoom, en väldigt smidig plattform för konferenser. Länken till föreläsningsrummet kommer skickas på mail några dagar före eventet. Föreläsningarna spelas inte in, vilket innebär att du behöver lyssna live.


SCHEMA 19 NOVEMBER


09.00 Zoomrummet öppnar


09.15 Före narkos


10.15 Under narkos


11.15 Efter narkos


Slut ca 12.00


Kostnad: 50 kr per person


OBS! Personal vid våra kaninvänliga kliniker får komma gratis (info skickas via mail till er).